• Startsida
  • / Väsby Entrés projektkontor invigt

Väsby Entrés projektkontor invigt

I samband med firandet av Väsbyfestivalen och att Upplands Väsbys stations 150-årsdag invigdes Väsby Entrés projektkontor. Arbetet med den nya stadsdel som ska sammanlänka östra och västra Väsby går nu in i en ny fas.

– Att få klippa bandet och inviga projektkontoret under Väsbyfestivalen känns fantastiskt. Det visar att vi nu är på god väg att förverkliga Väsby Entré, säger Mathias Bohman (S), kommunstyrelsens ordförande i Upplands Väsby kommun.

Projektkontoret kommer av att vara öppet för allmänheten och besökare kommer att kunna ta del av visionen kring områdets framtida utveckling. Väsby Entré kommer att rymma 1 000 nya bostäder, 35 000 kvadratmeter kontor och bli en knutpunkt för kollektivtrafiken i regionen.

– Att vi nu har ett projektkontor visar att vi rör oss från planeringsfasen mot genomförandet av Väsby Entré. Det är kul att uppmärksamma det i samband med att vi firar områdets 150-åriga historia, säger Anne-Sophie Arbegard, projektchef för Väsby Entré.

Projektkontoret är placerat väster om stationsområdet och blir arbetsplats för den personal som arbetar med att förverkliga Väsby Entré.

Senast uppdaterad: 6 september 2017