Företagslots, rådgivning och stöd
Företagslotsen guidar dig rätt kring de tillstånd och regler som gäller för den verksamhet som du vill starta eller utveckla. Du kan också få hjälp inom områden som upphandling, råd och stöd för tillväxt och rekrytering.
Det här kan vi hjälpa dig som företagare med
- Företagslots för samlad specialistkompetens inom olika områden. Exempelvis tillstånd inom miljö- och hygienområdet och inför bygglov.
- Upphandling, svar på frågor och grundläggande vägledning.
- Nyanlända som arbetskraft via Etableringslyftet.
- Unga och andra grupper som arbetskraft.
Företagslots
Ska du starta upp ny verksamhet eller utveckla din verksamhet? Vänd dig till kommunens företagslots med dina frågor. Företagslotsen består av specialistkompetenser inom olika områden som guidar dig rätt till vilka tillstånd och regler som gäller för din verksamhet. Under ett lotsmöte görs en förhandsbedömning med information om exempelvis vilka tillstånd som behövs. Inga beslut tas vid ett lotsmöte.
Tjänsten är kostnadsfri.
Välkommen med din bokning. Vi kontaktar dig för att få en överblick av dina behov av stöd, innan vi bokar in ett möte.
Bokning av företagslots
Upphandling
Om du som företagare vill svara på upphandlingar och tycker att det är svårt med lagar, riktlinjer och policyer kan du kontakta upphandlingsenheten.
Kontakta upphandlingsenheten via mejl eller skicka in en intresseanmälan för att boka in ett möte
Information om pågående upphandlingar
Nyanlända som arbetskraft till ditt företag - Etableringslyftet
Etableringslyftet introducerar nyanlända i det svenska arbetslivet genom aktivt stöd under praktik eller anställning. Vi gör det lätt för dig som arbetsgivare att hitta rätt kompetens när du tar emot en praktikant eller ny medarbetare. Vi fokuserar på service och ger aktivt stöd till både dig och din medarbetare under praktiken eller introduktionstiden.
Letar ditt företag arbetskraft?
Hör av dig till oss så bokar vi in ett möte Länk till annan webbplats.
Samverkanspartner
Etableringslyftet är ett EU-projekt i samverkan mellan kommunerna i Upplands Väsby, Sigtuna och Sollentuna. Projektet får ekonomiskt bidrag från Europeiska Socialfonden (ESF).